SMALL GROUP TRAINING – LITTLE CHAMPS KICKBOXING (jeugd)


Kickboksen levert een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Wij vinden dat elk kind trots op zichzelf mag zijn en geloven in de kracht van elk uniek kind, vandaar dat wij het concept “Little Champs” hebben opgezet dat bedoeld is voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar. Dit concept bestaat uit kickboks training, weerbaarheidstraining en persoonlijke coaching.

In dit concept kunnen kinderen op een leuke sportieve manier hun fysieke en innerlijke kracht ontwikkelen en krijgen daarmee een positief zelfbeeld doordat hun zelfvertrouwen groeit. Wij bieden elk kind de veilige ruimte om te werken aan diens eigen ontwikkeldoelen, of dit nou het leren opkomen voor jezelf is of juist het leren samenwerken. Wij staan regelmatig stil bij actuele thema’s waar een kind mee te maken heeft, zoals pestgedrag of faalangst. Ten alle tijden staat het hebben van respect voor jezelf en elkaar centraal.

Bij The Bushido Club kunnen kinderen al vanaf 4 jaar kennismaken met kickboksen. Wij bieden trainingen voor de jeugd aan in de volgende 3 leeftijdscategorieën:

  • 4 en 5 jaar
  • 6 tot en met 10 jaar
  • 11 tot en met 15 jaar

Onze trainingen zijn toegankelijk voor elk kind. Wij geven op een een positieve manier les en waarbij elk individueel kind centraal staat en niet de trainer of training.

De intensiteit van de trainingen per leeftijdscategorie verschilt, omdat wij de basistechnieken aanleren op een manier die past bij de desbetreffende leeftijdscategorie. Er wordt zowel individueel, in duo’s als in team verband getraind. Om de trainingen afwisselend te houden verschilt de opbouw van de lessen, maar deze omvatten altijd een warming up, stretchen, techniek-, kracht- en cardio-oefeningen.

Om de jeugd aan te moedigen werken wij met een clubexamensysteem, waarbij er naast beheersing van technieken ook wordt gekeken naar algemene zaken zoals inzet, houding en voor zover mogelijk het uitdragen van principes van onze sportschool. Dit examensysteem heeft als doel de kinderen meer te motiveren en ze meer plezier te laten hebben in het het kickboksen. Dit willen wij bereiken door het afleggen van examens die beloond worden met een clubdiploma.

Wilt jouw kind graag een keer meetrainen? Laat het ons weten via het contractformulier op de Contact pagina. We zien jullie snel!