Reguliere trainingen

“Train like a fighter”

LITTLE CHAMPS KICKBOXING  / THE BUSHIDO CLUB KICKBOXING  

Kickboksen levert een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Je ontdekt je innerlijke en fysieke kracht en vergroot je zelfvertrouwen. Daarnaast verbeter je jouw reactievermogen, zelfdiscipline, respect voor jezelf en elkaar én het is tevens een goede uitlaatklep.

Bij The Bushido Club kunnen kinderen al vanaf 4 jaar kennismaken met kickboksen. Wij bieden trainingen voor de jeugd aan in verschillende leeftijdscategorieën.

Wij vinden dat elk kind trots op zichzelf mag zijn en geloven in de kracht van elk kind, vandaar ons concept “Little Champs” waarbij wij op een positieve manier lesgeven en waarbij het kind centraal staat en niet de trainer of training. De trainingen zijn toegankelijk voor een ieder en vooral geschikt voor kinderen die wat steviger in hun schoenen mogen staan.

De elementen van het “Little Champs” concept zijn zowel terug te vinden in de Little Champs Kickboxing als The Bushido Club Kickboxing trainingen. De intensiteit van de trainingen per leeftijdscategorie verschilt, omdat wij de technieken aanleren op een manier die past bij de desbetreffende leeftijdscategorie. Er wordt zowel individueel, in duo’s als in team verband getraind. Om de trainingen afwisselend te houden verschilt de opbouw van de lessen, maar deze omvatten altijd een warming up, stretchen, techniek-, kracht- en cardio-oefeningen.

Om de jeugd aan te moedigen werken wij sinds kort met een clubexamensysteem waarbij er naast beheersing van technieken ook wordt gekeken naar algemene zaken zoals inzet, houding en voor zover mogelijk het uitdragen van de principes van onze sportschool. Dit examensysteem heeft als doel de kinderen meer te motiveren en ze meer plezier te laten hebben in het kickboksen. Dit willen we bereiken door middel van het afleggen van examens die worden beloond met een clubdiploma.

BUSHIDO FIGHTCAMP

FightCamp is een leuke intensieve total body training om weer fitter te worden, zowel fysiek als mentaal. Deze complete training is toegankelijk voor een ieder vanaf 16 jaar, ongeacht je niveau.

In dit concept train je met trap- en technieken vanuit verschillende vechtsporten (zoals boksen, kickboksen,  karate, taekwondo en muay thai) o.a. op staande bokspalen en trap- en stootkussens. Daarnaast doe je conditionele oefeningen (zoals touwtjes springen) en krachtraining met eigen lichaamsgewicht (zoals squatten, opdrukken en sit-ups). Er wordt zowel individueel, in duo’s als in team verband getraind.

.